viikko vielä syksyä, sitten kesä

SUMUISIA SYYSPÄIVIÄ

ti 24.10.2017

Nyt on pakko hehkuttaa.  Taiko – taidekauppa verkossa – rintamalla on ollut pitkään hiljaista.  Koska en ole osannut päättää, mikä taiteen laji on minulle ominta, olen ladannut sinne kuvia eri tekniikoilla toteutetuista maalauksista.  Enkä osaa vieläkään päättää, sillä olen myynyt yhden öljyvärityön, yhden grafiikanvedoksen, yhden kollaasin ja nyt tänään yhden akvarellin!

 

PÄIVÄUNET

”Hei!  Taideteoksesi Päiväunet on myyty Taikossa. Onnittelumme!  Terveisin, Taiko”.  Tämä viesti yllätti minut kesken galleriapäivystyksen.  Ehdinkin jo miettiä, miksi maalaan matkoilla pinon akvarelleja eivätkä ne ketään kiinnosta.  Päiväunet maalasin vuosi sitten Chiang Maissa.  Kissa nautti auringonpaisteesta hotellimme läheisessä puistossa.  Luonnostelin asennon paikan päällä ja viimeistelin työn hotellimme parvekkeella.  Tämä kannustus antoi uskonvarmuutta jatkaa harjoituksia.  Lähtömme Thaimaan aurinkoon on jo ihanan lähellä.

 

ke 25.10.2017

Voi tätä onnellisuuden määrää.  Tänään postilaatikkoon kilahti uusi viesti: ”Hei!  Taideteoksesi Pikkuelefantit on myyty Taikossa. Onnittelumme!   Taikon henkilökunta on sinuun pian yhteydessä.   Terveisin,  Taiko” 

PIKKUELEFANTIT

Nämä elefantit maalasin samassa puistoissa kuin päiväunilla olleen kissankin.  Ei puistossa ollut oikeita elefantteja vaan muotoiltuja pensaita.  Minä käytin sitten vähän taiteilijan vapautta.  Täytyy sanoa, että olen yllättynyt ja kiitollinen.  Taidan hankkia uudet – laadukkaat – akvarellivärit!

 

to 26.10.2017

Aloitimme päivän ohjelman laulamalla tänään kolme vuotta täyttäneelle Miskalle onnittelulaulun puhelimessa.  Juhlistamme hänen, isoveli Samun ja Visan syntymäpäiviä viikonloppuna.  Neljäs syksyn syntymäpäiväsankari Miika on silloin matkoilla.  Me muut menemme sunnuntaina sirkukseen.  Kiusasin Miikaa, harmittaako.  No, ehkä hänellä on mukava tupaantuliaisvierailu Jyväskylässä.

 

ENSI LUMI TULI LOKAKUUSSA

Talvi yllätti, kun kurkistin aamulla ikkunasta.  Yön aikana oli satanut rutkasti lunta.  Maisema gallerian ikkunan takana oli muuttunut kerralla mustavalkoiseksi.  Päivystin koko päivän hyvässä seurassa.  Graafikkoystävät Ulla ja Kukka olivat pajalla hommisa.  Samoin Jussi, joka leikkasi täsmäkokoisen paspan pikkuelefantti-maalaukseen.  Se lähtee huomenna postin mukana Helsinkiin.  Minä vedostin Hoiviassa päivätoimintaryhmien tekemät joulukorttilaatat.  Niistä tuli oikein sympaattisia.

There are 2 comments

  1. Maarit Vesa-Nordqvist

    Hei! Löysin aivan sattumalta Päiväunet-akvarellin, joka oli aivan pakko ostaa toisen v. 2012 maalatun kahta kissaa esittävän akvarellisi seuraksi. Oli mukavaa lukea hiukan maalauksen syntyvaiheista. Oikein ihanaa lomamatkaa Thaimaahan – ehkäpä sieltä löytyy taas sopivia kissamalleja… Syysterveisin Maarit Paraisilta

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.