mustajuurta ja juuripersiljaa

JUURIPERSILJAA JA MUSTAJUURIA

Olen pitkään haikaillut, eikö kaupoissa todellakaan ole mustajuurta.  Siitä saa nimittäin hienoaromisen keiton.  Nyt tammikuussa onnisti.  Läheisessä K-Supermarketissa oli loistava juuresvalikoima.  Ostin mustajuurten lisäksi juuriselleria ja etsiskelin palsternakkaa.  Löysin pussin, jossa luki juuripersilja.  Ulkonäkö muistutti palsternakkaa.  Kokeilin uteliaana, miltä se maistuu.  Makoisalta.

 

MUSTAJUURIKEITTOA

Mustajuurikeittoon käytin lisänä rosamunda-perunoita ja palan purjoa.  Keitin juurekset kypsiksi ja soseutin sauvasekoittimella.  Lisäsin puoli purkkia kuohukermaa ja maustoin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.  Maku oli hivelevän herkullinen.

Mutta mitä tehdä juuripersiljasta.  Aloitin varovasti ja lisäsin sitä palasen perunamuhennokseen.  Sopi hyvin.  Seuraavaksi tein keiton samaan tapaan kuin mustajuurien kanssa.  Keittelin juuripersiljaa pieninä paloina yhdessä perunakuutioiden ja purjon kera.  Soseutin, maustoin ja lisäsin sen toisen puolikkaan kermapurkista.

 

UUSI TUTTAVUUS – JUURIPERSILJA, JOSTA TEIN SOSEKEITON

Luin ohjeista, että lisänä voi käyttää myös sieniä ja yllättävää kyllä – appelsiininkuorta.  Ne jää kokeiltaviksi seuraavalla kerralla.  Perusmaku oli miellyttävä ja vähän makea.  Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.