kalkkunamakkarakeitto

TALVIPÄIVÄN KEITTO

Olen pikku hiljaa laajentanut ruokamakujani.  Punaista lihaa en syö vieläkään, mutta kana ja kalkkuna maistuvat.   Tämä lähinnä siksi, että elämä matkoilla on paljon helpompaa ja maukkaampaa, kun ei tarvitse aina kysellä kasvisvaihtoehtoja.

Olemme löytäneet Kivikylän kalkkunamakkarat.  Niissä on makua moninverroin kevytnakkeihin verrattuna.  Kokkasin niistä perinteisen makkarakeiton.  Käytin liemenä kasvisfondia.  Kuutioin ja kiehautin muutaman perunan, runsaasti sipulia ja purjoa sekä väriksi pari porkkanaa.  Sain lisää makua hienoksi pilkotusta valkosipulista ja tuoreesta inkivääristä.  Maustoin yrttisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla sekä tilkalla kuohukermaa.  Talvella pakkaspäivinä (tänään – 18 astetta) kuuma keitto lämmitti mukavasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.