nokkosten aika

MÖKKIPIHAN NOKKOSIA JA VUORENKILPIÄ (KUKAT PÄÄSIVÄT MALJAKKOON)

Mökkipihalla kasvaa reheviä nokkosia. Nyt toukokuun puolessa välissä ne ovat parhaimmillaan.  Keräsin vadillisen, saksin niistä lehdet ja huuhtelin.  Ryöppäsin pari minuuttia kiehuvassa vedessä.  Sen jälkeen ne olivat käyttövalmiita pinaatin tapaan.

 

KUKKA- JA PARSAKAALIGRATIINI NOKKOSKASTIKKEEN KERA

Kokkasin uunivuuassa kukka- ja parsakaaligratiinin.  Kiehautin kaalit nopsaan.  Parsakaalin nuput laitoin vuokaan sellaisinaan, samoin muutaman tomaatinlohkon.  Tein sakean valkokastikkeen, jonka liemenä käytin kaalien keitinveden sekä ylellisesti puoli purkkia kuohukermaa.  Nokkoset pääsivät mukaan kastikkeeseen.  Maustoin yrttisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla sekä tuoreella rosmariinilla.  Raastoin pinnalle vahvaa juustoa.  Gratinoin vuuan 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.  Tarjosin keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

 

NOKKOSLETTUSIA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.