syyskelejä

SYKSY ON TULLUT

ma 17.9.2018

Säätiedotus lupaa puolen viikon maissa jopa 20 astetta lämmintä.  Tänään maanantaina kuitenkin satoi.  Kävelimme aamulla katsastamaan kirjaston väliaikaiset tilat Vetterissä.  Pienet olivat, mutta kodikkaat.  Pääkirjasto on remontissa ties kuinka kauan.  Onneksi tilaaminen netin kautta pelittää.

 

SYYSLUKEMISTA

Varasin Minna Lindgrenin uusimman kirjan keväällä.  Jono oli käsittämättömän pitkä.  Tänään sain kirjan käteen.  Laina-aika on vain kaksi viikkoa, joten kiirettä pitää.  Löysin samalla käynnillä kaksi muutakin kiinnostavaa kirjaa.  Kiirettä pitää.

 

VEDOKSIA GRAFIIKKAKURSSILLA VALMISTUNEISTA KUPARILAATOISTA

Jatkoin tänään pajalla uusien grafiikanlaattojen vedostusta.  Olin tyytyväinen lopputulokseen.  En tiedä, mitä opettajamme Anne niistä pitää, mutta parhaani yritin.  Onkin mielenkiintoista saada ensimmäisen kerran elämässä arvosana grafiikasta.  Tosin sitä saa odottaa, sillä Anne arvostelee sekä metalligrafiikan että carborundum-kurssien vedokset vasta kun molemmat kolmen viikonlopun mittaiset kurssit on käyty.

 

TEIN KUKKAVEDOKSISTA GRAFIIKKAKORTTEJA – NIITÄ LÖYTYY TUOTA PIKAA GALLERIA PAPERIHUONEELTA JA TAIDELAINAAMOSTA

Olemme Jussin kanssa jatkamassa mökkilomaa heti huomenna.  Miehellä on venyttelytunti uimahallilla aamulla.  Sen jälkeen olemme valmiit lähtemään.  Jos vaikka se kesäkin sieltä vielä tulee.

 

ke 19.9.2018

Nyt on syksyn blinikestit turvattu.  Ensin näytti kyllä huolestuttavalta.  Kävelimme Jussin kanssa tyhjässä sienimetsässä toista tuntia.  Ei tatteja, ei suppiksia, ei kantarelleja, ei hirvikärpäsiä.

 

IMG_2307

SYKSYN 2018 ENSIMMÄINEN SIENISAALIS

Minä jäin kiertelemään lähimetsässä yksikseni.  Mikä ilo olikaan löytää pari mehevää herkkutattia ja heleänkeltaisia kantarelleja.  Eniten minua ilahdutti, kun löysin runsaasti  karvalaukkuja.  Ne ovat mielestäni ainoita oikeita sienisalaattia varten.

Mökillä oli muutenkin mukavaa.  Jussi lämmitti eilen illalla saunan.  Kotiviini lämmitti kummasti, kun istuimme illan pimetessä tuulisella verannalla.  Tänään teimme ratkaisevan askeleen, kun kutsuimme naapurin timpurin katsastamaan, mitä mökkimme pahasti laskeutuneille sisäkatoille voisi tehdä.  ”Purku on helppo homma, siihen ei mene viikkoakaan”, hän tuumi.  Toinen juttu on, että ennen sitä meidän pitää tyhjentää sekä keittiö että olohuone.  Huh, sanoo Leena.  Olemme selvinneet tähän asti tukevilla pönkillä, mutta ratkaisu on ollut väliaikainen.  Jos ja kun hankkeesta tulee totta, silloin on loistava tilaisuus päästä turhasta tavarasta eroon.  Ehkä me venymme tähänkin.

 

LYHTYKUKKANI LYHDYT EHTIVÄT PUNERTUA ENSIMMÄISTÄ KERTAA

Mökkikausi loppuu huomenna, sillä vesijumppa kutsuu Hämeenlinnan uimahallissa.  Saamme perjantaina harvinaisia vieraita kaupunkikotiin.  Jussin kansakoulukaveri Kari on tulossa kylään vaimonsa Arjan kanssa.  Lupasin tarjota taas kerran kreikkamakuja.  Harmi vaan, että Korfulta tuomamme saganaki on melkein lopussa.  Testaamme etukäteen, miten halloumi pelittää.

 

JUUSTOTESTI

Paistoin meille koeannokset.  Halloumi osoittautui selvästi maukkaammaksi kuin salaattijuusto.  Niinpä se pääsee huomenna pannulle, kun vieraat tulevat.

 

HERKKUILLALLINEN KAHDELLE

Meillä oli illalla pitkästä aikaa kulttuuriohjelmaa.  Tutkimme yhteisvoimin, mitä Hämeenlinnan Bio Rex tarjoaa.

Päädyimme kannattamaan suomalaista elokuvaa.  Se oli hyvä päätös, sillä elokuvailta oli onnistunut.  Pidimme molemmat ajankuvasta ja siitä, että pääosien esittäjät olivat uusia kasvoja.  Ainakin meille.

 

pe 21.9.2018

Meidän pitäisi kutsua useammin vieraita.  Siivosimme urakalla koko aamupäivän kotia.  Kun homma oli valmis, pidimme tupatarkastuksen.  Olimme oikein tyytyväisiä, kun paikat kiiltelivät puhtaina.  Minä nautin, kun sain kokata vierasruokaa.

 

TARJOLLA KREIKKAMAKUJA

Tarjosin jo kolmatta kertaa Korfun matkamme jälkeen kreikkamakuja.  Alkuruoka oli sama tuttu: kreikkalaista fetajuustosalaattia, saganakirapuja ja paistettua juustoa, nyt sitä halloumia.

 

SAGANAKIRAPUJA JA FETASALAATTIA

Pääruuaksi haudutin punaisia paprikoita uunissa.  Ne saivat riisi-tomaattitäytteen.  Uusi ruokalaji oli täytetyt tomaatit.  Tein tateista, tuoreesta sipulista ja kermasta mehevän muhennoksen.  Paistoin sekä paprikoita että tomaatteja kuumassa uunissa lähes puoli tuntia.  Vieraat maistelivat kaikkea hyvällä halulla.

 

SALOSEN PIIRAKKA ONNISTUU TAKUUVARMASTI

Tarjosin jälkiruuaksi mustikkatorttua vaniljakastikkeen kera.  ”Läytyykö resepti blogista?” Arja kysyi.  Löytyyhän se otsikolla Salosen piirakka.  Ohje on niin helppo, että piirakkaa on ilo tehdä pikkuväen kanssa.

 

KIITOKSET UPEASTA KUKKAKIMPUSTA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.