keltajuuri

KELTAJUURI MAISTUU PUNAJUURELTA

Makumatkani syysjuuresten parissa jatkuu.  Tunnen jo puna- ja raitajuuren, mutta keltajuurta en ole ennen kokannut.  Ruokaohjeet tiesivät, että sitä voi käyttää samaan tapaan kuin punajuurta, mutta se ei värjää ruokaa ainakaan punaiseksi.

Lohkoin keltajuuret, muutaman jauhoisen perunan, suuren sipulin ja vähän porkkanaa väriä antamaan.  Keittelin juurekset suolalla ja timjamilla maustetussa vedessä kypsiksi.  Soseutin kevyesti, lisäsin yrttisuolaa ja mustapippuria myllystä.

 

KELTAJUURIKEITTO OLI MIETOA JA MAUKASTA

Tunnistin valmiissa keitossa punajuuren maun.  Tämä on syksyistä voimaruokaa.  Seuraavaksi toivon löytäväni mustajuurta.  Hätilän K-supermarketin kauppias kertoi, että hän saa sitä kyllä tukusta.  Lupasin tulla tutkailemaan juureshyllyjä uudemman kerran.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.