parhaat juhlat ikinä – loppuluku

Kuningatar Ellinooran syntymäpäivä lähestyi.

– Henrik, kultaseni, mitä tuumit, voidaanko järjestää kunnon juhlat?

-– Mammaseni, totta kai. Kuningas katsoi hyväksyvästi pulleaa vaimoaan.

-– Millaisia ajattelit?

-– Haluaisin kutsua kaikki ystävämme. Mama Maddalena voi toimia seremoniamestarina. Tiedän, että hänellä on aina varastossa yllätyksiä. Lapsetkin ilahtuisivat.

-– Elli kulta, järjestetään oikein riemujuhlat.

-– Mama, mitä tuumit, eikös me olla juhlat ansaittu?

-– Kuule Elli, ajattelin juuri ehdottaa sinulle samaa. Tulen pari päivää ennen h-hetkeä. Tehdään yhdessä suunnitelmia. Minulla on yllätyksiä takataskussa.

Kokki Kekäle oli ylittänyt itsensä. Linna pihalle oli katettu pitkät pöydät. Juhlapäivä oli aurinkoinen. Elli epäili että siinäkin Mamalla oli sormet pelissä. Kättelyjono oli käsittämättömän pitkä. Kutsuja oli lähetetty naapurivaltakuntaan asti. Lakeija kuulutti vieraiden nimet saapumisjärjestyksessä. Prinssi Mikael ja Prinsessa Pohjantuuli. Lapset Amadeus, Miranda, Maisie ja Mila. Prinsessa Quu ja Tangokuningas Mikko. Prinsessa Tähti ja Professori Pinkki. Prinsessa Mimosa ja Tallirenki Reinold. Suutari Adidas ja Toimitusjohtaja Tuomas. Mörkö. Prinsessa Jade. Helmi ja Joonatan. Tuuli, Sauli ja Lauri. Toivo, Anni ja Pojat Saku ja Saska. Isä Helge. Kilparatsastaja Natalia ja Ratsu Pegasos.

Lapset riemastuivat, kun näkivät valkoisen hevosen, jolla oli siivet selässä.

-– Päästäänkö ratsastamaan? He silittelivät hepoa silmät loistaen.

-– Hakekaa Pekalle vähän porkkanoita ja sangollinen vettä. Pääsette sen jälkeen koeajelulle.

Lapset saivan vauhtia töppösiin. He riensivät kilpaa kasvimaalle. Hetken kuluttua taivaalta kuului riemunkiljahduksia. Pegasos kaarteli sulavasti linnan puutarhan yllä. Kuningatar Ellinoora ja Kuningas Henrik säteilivät. Fanfaari soi.

-– Kohottakaamme malja Ellinooralle ja Henrikille. Kauan eläköön Kuningatar ja Kuningas. Kaikki kilistivät. -Pöydät on katettu, olkaa hyvät.

Herkullisen illallisen jälkeen oli lahjojen vuoro. Tuomas ennätti ensimmäisenä. Kauppamies kun oli.

-– Toinen teille kaikille Adidasmerkkiset lenkkitossut. Ne ovat meidän hittituote. Veikkaamme, että niistä tulee tosi suositut.

Maalariammattikoululaiset toivat lapsille värikkäitä spraymaaleja.

-– Näimme, että tuolla linnan takana on vielä pätkä aitaa ilman koristeita. Saatte Ellinooran luvalla maalata sen täyteen graffitteja. Mikke voi näyttää teille mallia. Lapset taputtivat. Tämä oli mukavampaa kuin tylsät värityskirjat.

Mörkö kantoi pihalle suuren korin. Sieltä paljastui rullaluistimet lapsille.

-– Pidetään kisat, kunhan ensin vähän harjoittelette. Minä voin toimia Kapteenina. Lapset hurrasivat ja sovittelivat tuota pikaa outoja jalkineita. -Niin ja on minulla lisääkin tuliaisia. Olen saanut valmiiksi muistelmani ”Kahleet katkesivat”. Tässä kaikille nimikirjoituksellani varustettu kappale. Vieraat taputtivat.

-– Krrrhm, on täällä muitakin kirjailijoita. Saatte kaikki uunituoreen kirjani ”Kokki Pinkin salainen keittokirja”. Reseptit ovat niin salaisia, että toivon ettette levittele niitä somessa.

Kokki Kekäle selaili ohjeita. Kas, taidanpa saada täältä hyviä vinkkejä. Uudistan kerralla linnan ruokalistat, hän hykerteli. Mutta mistä mahdan saada krokotiilifileitä?

Helmi oli kuunnellut korva tarkkana. Hän kilisti kahvikuppiaan.

-– Saanko panna paremmaksi. Minäkin olen ajatellut kirjoittaa kirjan. Pääsette ihan kaikki siihen mukaan. Päähenkilöinä loistavat tietysti Kuningatar Ellinoora ja Mama Maddalena. Rouvat ihastuivat.

–– Tuleeko meistä sitten julkkiksia?

-– Taatusti tulee, vaikka sitähän te olette jo nyt.

Mama Maddalena taputti käsiään.

-– Minullakin on lahjoja, mutta ajattelin paljastaa ne vähän myöhemmin. Olen kuullut, että lapset ovat valmistautuneet esittämään meille ohjelmaa. Hei päiväkodin pikkuiset. Teillä on kunnia aloittaa.

Pihalle oli rakennettu näyttämö. Verhon takaa kului supatusta. Roope astui esiin vihreään lohikäärmepukuun verhoutuneena. Hän näppäili kitaraa. Esirippu aukeni. Yleisö henkäisi. Sieltä paljastui satumetsä. Lapset olivat pukeutuneet eläinhahmoiksi. Pupujussit pomppivat töpöhännät viuhuen. Sammakot loikkivat villisti ja kissat kiipeilivät puissa. Miaaaauuuu, ne naukuivat niin että linnan piha kaikui. Ebony oli pukeutunut tuuheahäntäiseksi oravaksi. Hän lauloi Roopen kitaran säestyksellä: ”Kas, kuusen latvassa oksien alla: on pesä pienoinen oravalla,: sen poikaset siinä ne leikkiä lyö: ja pikku hampahin siementä syö”.

Yleisö puhkesi raikuviin aplodeihin. Lapset kumarsivat ja pakenivat kikattaen verhon taakse. He saivat tulla kumartamaan yhä uudestaan, sillä taputuksista ei tullut loppua.

Seuraavaksi oli isojen tyttöjen vuoro. Kleopatra ja Maria Antoinette olivat sonnustautuneet polvista rikkinäisiin farkkuihin ja tiukkoihin neonvärisiin toppeihin. He olivat sitoneet kähäriin hiuksiinsa värikkäitä nauhoja. Jaloissa oli tuliterät Adiadaslenkkarit.

Ellinoora katseli lapsia haikeus silmissään. Miten kauniita nämä tummat nuoret olivatkaan ja kohta he olisivat jo koulussa.

Värivalot vilkkuivat, kun neidot lauloivat duettona ”Vaik sata salamaa iskee tulta, Ja koko elämä räjähtää.. Ei rakkautta voi riistää multa, Toivo jäljelle jää.. Kun sata aurinkoo meille paistaa, Ja laiva valmis on nousemaan, Minä turvaan vien tämän rakkauden, Ja me löydämme uuden maan”. Yleisöllä oli hauskaa ja riemu jatkui kun nuoret herrat Leonardo, Michelangelo on Mohamed esittivät hurjan sapelitanssin.

Prinsessa Pohjantuuli astui esiin.

-– Olemme suunnitelleet juhlan kunniaksi pienen musiikki- ja tanssiesityksen. Tulkaahan lapset, nyt on meidän vuoromme.

Tunnelma muuttui. Roope oli kiinnittänyt puihin valonheittimet. Näyttämö kylpi nyt hopeisessa kuunvalossa. Neidot Miranda, Maisie ja Mila astelivat sirosti valkoisissa balettipuvuissa näyttämölle. Pienten joutsenten tanssi valloitti yleisön. Varsinkin kun Amadeus-veli säesti esitystä taikahuilullaan.

Ellinoora huokaili. -Mitään näin ihanaa en ole ennen nähnyt.

Mikko palautti heidät nopeasti maan pinnalle.

-– Minulla on tuolla huvimajassa karaokebaari. Kaikki halukkaat saavat tulla laulamaan. Niin ja baarikaappi on avoinna.

Tämäkin ilmoitus sai riemukkaan vastaanoton.

-– Me halutaan diskoon, nuoriso protestoi.

-– Totta kai te pääsette diskoon, Ellinoora nauroi. Olemme Roopen kanssa sisustaneet tuonne linnan kellariin yöklubin. Siellä on värivalot ja diskopallo ja Roope on luvannut toimia diskojukkana. Mikä se ikinä nyt onkaan. Mutta ennen sitä, ystävät hyvät, Mama Maddalenalla on meille kaikille yllätysohjelmaa. Taputukset kajahtivat. Tätä olikin jo odotettu.

Ilta oli ehtinyt hämärtyä. Mama heilautti kättään ja yhtäkkiä tumma taivas oli täynnä kullankimaltavia tulikärpäsiä. Ne muodostivat kuvioita. Vieraat haukkoivat henkeään, kun heidän yläpuolellaan kukat aukesivat nupuista hehkuviksi ruusuiksi.

-– Mitään tällaista en ole nähnyt Amos Rexin virtuaalimaailman jälkeen, Elli supatti Mamalle.

-– Sieltähän minä tämän idean sain, mutta odotapa jatkoa.

Tulikärpäset muuttuivat takaisin kukannupuiksi ja laskeutuivat yksi kerrallaan vieraiden olkapäille. Ne poksahtivat ja muuttivat muotoaan. Tytöt saivat kaulakorut, naiset riippuvat korvakorut, miehet kalvosinnapit ja pojat stressipallot.

-– Puristelkaa näitä, jos tytöt kiusaavat, Mama hekotti. -Tiedoksi että kaikki korunne vaihtavat väriä asusteidenne mukaan. Olette niin sanoakseni muodin huipulla.

-– Mutta nyt Elliseni, minulla on vielä yksi lahja ja se on tietysti sinulle. Olethan päivänsankari. Tilasin nettikaupasta samanlaisen turkisvuorisen matkaviitan kuin omanikin on. Siinä on taikavoimia. Voimme lähteä juhlien jälkeen pienelle kiertoajelulle lentävällä matollani.

Ellinoora halasi Mamaa. Tämän parempaa ystävää hän ei olisi voinut toivoa.

Rouvat istuivat vielä myöhään yöllä tuoksuvassa puutarhassa. Pikkulapset olivat nukkumassa unikaverit vierellään. Nuoriso bailasi diskossa ja Mikon karaokebaarista kuului haikeita säveliä. Mama oli torkahtanut hetkeksi leivosvadin ääreen. Hän heräsi, kun kuunsäteet kutittivat silmiä.

-– Elli eikö yö olekin ihmeellinen.

-– On ja juhlat ovat olleet parhaat ikinä. Odotan jo innolla yhteistä matkaamme. Minne viet minut?

-– Se on yllätys. Ja sitä ennen lupaan sinulle vain hyviä ennustuksia.

Tarina päättyy tällä erää tähän. Se saattaa kuitenkin jonain kauniina päivänä jatkua. Siis, jos on kysyntää…

Tästä linkistä pääsee tarinan alkuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.