uutta etsimässä

KANAA, RIISIÄ, TOMAATTEJA JA LINSSEJÄ

Nyt kun asun yksin, kokkaus on haaste. Kun laitoin sienikeittoa, sain syödä sitä neljä päivää. Ostan nykyään puolivalmisteita ja lisäilen niihen aineksia oman maun mukaan. Välillä onnistun, välillä en.

EI ENÄÄ VALMIIKSI MAUSTETTUA TOFUA

Yksi epäonnisista kokeiluista oli valmiiksi basilikamaustettu tofu. Marinoin sen soijakastikkeella, valkosipulilla, chilillä ja limenmehulla. Hyvät aineet menivät hukkaan, sillä lopputulos maistui suorastaan pahalta. Ostan jatkossa vain maustamatonta tofua.

LUOMUPÄHKINÖITÄ, PELLAVANSIEMENIÄ JA APRIKOOSEJA INKIVÄÄRIKAUPASTA

Tomaattikeitto vuohenjuuston ja punaisten linssien kera on osoittautunut hyväksi. Suosin myös hapankaalia sekä edelleen tuotteita, jotka alentavat kolesterolia. Siis oliiviöljyä, avocadoa, pähkinöitä, hedelmiä ja marjoja. Maustamaton jogurtti ja raejuusto sopivat niiden seuraksi. Jos haluan herkutella, tumma suklaa maistuu.

AINEKSET YLELLISEEN KOTILOUNAASEEN

Halusin kokata yksinäisen viikonlopun iloksi jotain hyvää. Ostin tuoreen tonnikalapihvin ja terveellistä parsakaalia.

TONNIKALAHERKKU

Paistoin kalan voissa niin, että se jäi keskeltä punaiseksi. Maustoin rouhitulla merisuolalla ja mustapippurilla. Parsakaalin höyrytin ja lisäsin lautaselle luumutomaatteja ja tuoretta rucolaa. Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.