korvasieniyllätys

KORVASIENIÄ

Löysin muutama vuosi sitten mökkimaastosta runsaasti korvasieniä.  Sittemmin vanhat paikat kasvoivat umpeen ja uusista ei ollut tietoa.  Kunnes toukokuun loppupuolella metsätien varrella jökötti pari komeaa yksilöä.

Keräämme Jussin kanssa pisteitä kevään edistymisestä.  Se, joka havaitsee ensimmäisenä vaikkapa kypsän metsämansikan, saa pisteen.  Jussi hehkuttaa, jos näkee käärmeen, saa pisteen.  Jos käärme pääsee puremaan, saa viisi pistettä.

Pääsin korvasienillä huikeaan johtoon.  Samalla matkalla näin vielä suon laidassa komean kurjen.  Pistetili kasvoi jälleen.

 

KORVASIENIMUNAKAS

Ryöppäsin sienet huolellisesti.  Ne päätyivät seuraavana aamuna munakkaaseen, joka oli kerrassaan herkullinen.  Vatkasin kaksi kananmunaa, maustoin seoksen suolalla, mustapippurilla ja tilkalla kermaa.  Käytin korvasienet pannulla salottisipulin kera.  Yhdistin ainekset ja paistoin pannulla voin kera kullanruskeaksi.  Suosittelen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.