kananmunia uudella tavalla

KUPPIMUNIA

Satuimme television äärelle, kun uusi ruokaohjelma ”Pieni keittiö Pariisissa” alkoi.  Viehättävä Rachel Khoo -kokki loihti minikeittiössään ranskalaista ruokaa helppoon tapaan.  Toisessa osassa tahti jatkui ja me bongasimme Jussin kanssa parikin käyttökelpoista munaruokaohjetta.

Kokeilimme mökkikeittiössä kuppimunia.  Lusikoin uuninkestävän pikkuvuuan pohjalle ranskankermaa (turkkilainen jogurttikin käy), päälle rikoin kananmunan ja maustoin koko homma suolalla, pippurilla ja chilijauheella sekä tuoreella tillillä.  Kokki käytti muskottipähkinää ja kuminaa, mutta niitä ei mökkikaapista löytynyt.  Laitoin vuuat vesihauteessa uuniin 180 asteeseen 15 minuutiksi.  Voin vakuuttaa, että makuyhdistelmä toimi.

Toinen mielenkiintoinen juttu oli pieni vuoka, joka vuoratiin ohueksi kaulitulla paahtoleivänviipaleella.  Reunat leikattiin pois.  Seuraavaksi siihen laitettiin kinkkuviipaleita sekä raaka kananmuna.  Pinnalle kokki levitti bechamel-kastiketta ja raastoi päälle vahvaa juustoa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.