herkullisia keittokirjoja

HERKKUKEITTOKIRJOJA

Kevytruokaviikoilla keittokirjat ovat lempilukemistani.   Kävin Espoon-vuosinani ahkerasti työväenopiston järjestämillä ruuanvalmistuskursseilla Leppävaaran koekeittiössä.  Suosin kasvis- ja etnoruokakursseja.  Kuvia löytyy varhaisilta kotisivuiltani ”ruokakursseja” otsikon alta.

Minulla on kaksi kirjaa ylitse muiden.   Opettaja Tuija Ruuskan ohjeet olivat inspiroivia ja keittokirja silmiä hivelevä.  Poikani Miika ja miniäni Laura osallistuivat vegaanivuosinaan ”Härkäpapua sarvista” keittokirjaprojektiin.  Miika taittoi ja Laura kuvitti.  Sieltä löytyy laaja valikoima kasvisohjeita.  Myös Indiskassa myynnissä ollut ruotsinkielinen keittokirja hurmaa kuvillaan.

Minulla on taipumus valmistaa tuttuja ruokia, vaikka valinnanvaraa riittää.  Siksipä selailu onkin innostavaa.  Tutuista aineista saa helposti uusia makuja, kun rohkeasti kokeilee eri yhdistelmiä ja eksoottisia mausteita.  Jussi herkkusuuna kannustaa tekemään jälkiruokia.  Lupasin valmistaa tuleviin nimiäisiin jotain makeaa.  Luvassa on siis pitkästä aikaa muutakin kuin suolaisia ohjeita.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.