sienikausi jatkuu

 

SYKSYN SIENISATOA

Syksyssä on puolensa.  Miten hauska onkaan kulkea sienimetsässä.  Varsinkin, jos löytää jotain.  Tattikausi rupeaa olemaan ohi, mutta kantarelleja ja karvalaukkuja löytyi runsaasti vielä syyskuun puolella.  Suppilovahveroitakin näkyi, mutta ne olivat pikkuruisia.  Jussi tunnisti kehnäsienet, minä en.  Piti kotona tarkistaa sienikirjasta tuntomerkit.  Ne täsmäsivät, joten sienet päätyivät pannulle.

 

KEHNÄSIENIÄ

Tein syksyn ensimmäisen tuoresienisalaatin karvalaukuista.  Ryöppäsin ne, valutin ja suolasin kevyesti.  Pilkoin salottisipulia sienten joukkoon.  Lisäsin seokseen purkillisen raejuustoa, hiennonnettua lehtikaalia, kovaksi keitettyjä kananmunia ja maun pehmentämiseksi vähän kreikkalaista jogurttia.  Jussin Eila-äiti käytti sienisalaattiin kuohukermaa ja tulos oli herkullinen.  Maustoin rouhitulla pippurilla.

 

TUORESIENISALAATTIA

Kantarelleista tein keiton.   Sienistä, sipulista, lehtikaalista  ja maustetusta ruokakermasta tuli niin herkullinen annos, ettei perunalisäystä kaivattu.

 

KANTARELLIKEITTO

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.