sieni-kaalilaatikkoa

 

KAALILAATIKKO KUULUU SYKSYYN

Tuoreet puolukat kaipasivat seuraksi kaalia.  Suunnittelin ensin tekeväni kaalikääryleitä, mutta en ole koskaan onnistunut valmistamaan niistä yhtä herkullisia kuin äiti aikoinaan.  Niinpä tyydyin kaalilaatikkoon.  Käytin pilkotun valkokaalin ja silputtua tuoretta lehtikaalia pannulla oliiviöljyn kera.  Olen kerrassaan ihastunut öljyyn Välimeren matkan jälkeen.  Laitan sitä nykyään leivän päällekin.

 

MIIKAN KASVIMAALTA LÖYTYI REHEVÄÄ LEHTIKAALIA

Kuullotin toisella pannulla keltasipulia, purjosipulia, herkkutatteja ja tomaattikuutioita.  Maustoin tilkalla juustoista ruokakermaa ja lisäsin yrttisuolaa, pippuria ja kuivattua oreganoa.  Ladoin ainekset uunivuokaan, lorautin päälle reippaasti siirappia ja paistoin tunnin verran 200 asteessa.  Tarjosin laatikon runsaan puolukkahillon kera.  Jos haluaa tehdä tukevamman version, kaalin sekaan voi sekottaa kypsää riisiä tai ohraa.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.