terveisiä sienimetsästä

 

SUPPILOVAHVEROKASTIKETTA KUORIPERUNOIDEN KERA

Meillä on mökkimaastossa muutama takuuvarma suppispaikka.  Löysimme kaksi viikkoa sitten runsaasti hyviä esiintymiä, mutta sienet olivat vielä kovasti pieniä.  Kävimme eilen katsastamassa miten kasvu edistyy.  Hitaanpuoleisesti.  Ehkäpä paras aika on vasta lokakuun loppupuolella.  Keräsimme suurimmat ja nautimme syksyisen metsän kauneudesta.

Laitoin mökkikeittiössä meille kelpo syysaterian.  Kermamuhennettuja tuoreita suppilovahveroita ja kantarelleja lehtikaalin kera, kuoriperunoita, puolukkahilloa ja tomaatti-basilikasalaattia.  Basilikat löytyivät vielä omasta penkistä.  Jussi täydensi aterian paistamalla valkosipulimaustettuja lohiviipaleita.  Jälkiruokakahvin jälkeen päiväunet olivat paikallaan.

 

 

RUUSUKAALIYLLÄTYS

Sunnuntailounaamme oli gourmet-tasoa.  Löysimme muutaman uuden sienipaikan lenkkipolkumme varresta.  Minä yllätin itseni laittamalla meille höyrytettyjä ruusukaaleja.  Olen aina pitänyt niitä kitkerinä, mutta Espoossa käydessämme Laura valmisti herkullisia ruusukaaleja.  Salaisuus oli siinä, että ne pitää kuoria aika reippaasti.  Löysin netistä ohjeen, jossa kaalit maustettiin oliiviöljyllä, sitruunalla ja tuoreella timjamilla.  Yrttiä löytyi mökin kasvimaalta.  Maku oli kerrassaan herkullinen.

Tarjosin ruusukaalien seurana tuoreita suppilovahveroita kerman ja lehtikaalin kera, paistettuja perunoita ja sipulia sekä jogurtti-sesamöljy-lohta.  On todella ilo herkutella joskus ihan vaan kahdestaankin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.