terveellistä arkiruokaa

SILAKKAPIHVEJÄ JA VIHERMUHENNOSTA

SILAKKAPIHVEJÄ JA VIHERMUHENNOSTA

Meillä on meneillään terveysviikot.  Se tarkoittaa ruuanlaitossa runsaasti kasviksia ja kalaa, myös silloin tällöin hemmottelua.   Koska Jussi on edelleen toipilas, laihat viikot eivät ole nyt paikallaan.  Miehen ruokahalussa ei ole ollut mitään vikaa, vaikka hän onkin lääkekuurilla.  Lähikauppa tarjosi tuoreita silakkafileitä.  Jussi paistoi ne pannulla rapeiksi.  Minä valmistin seuraksi vihermuhennosta.  Kiehautin pienessä vesimäärässä muutaman kuoritun perunan, puolikkaan kukkakaalia suojuslehtien kera, ison sipulin, palan purjoa sekä pussillisen pakastepinaattia.  Maustoin munankeltuaisella, aromisuolalla ja pippurilla.  Annoksesta tuli niin suuri, että sitä riittää vielä huomiseksikin.

 

VIHERPIHVEJÄ

VIHERPIHVEJÄ

Lisäsin vihermuhennokseen kevyesti vatkatun kananmunan ja pari ruokalusikallista vehnäjauhoja sekä yrttimausteita.  Nostelin lusikalla taikinan pannulle pieniksi pihveiksi.  Ruskistin ne voi-oliiviöljyseoksessa ja tarjosin kuumina porkkanaraasteen kera.  Maku oli mainio – ei heti arvannut syövänsä eilistä ruokaa.

 

MUSTIKKARAHKAA

MUSTIKKARAHKAA

Olemme syöneet ahkerasti välipalana kesän marjoja.  Yksi suosikeistamme on mustikkarahka.  Sekoitin rahkan joukkoon turkkilaista jogurttia, ripauksen vaniljasokeria, pakastemarjoja ja päälle teelusikallisen hunajaa sekä mantelilastuja.

 

TULISTA LIHAPATAA JA KERMAPERUNOITA

TULISTA LIHAPATAA JA KERMAPERUNOITA

Jussi valmisti itselleen kunnon lihapadan.  Hän haudutti naudankylkeä kattilassa runsaat kaksi tuntia.  Liha sai seurakseen kolme isoa sipulia, kaksi kokonaista valkosipulia, purkillisen tomaattimurskaa sekä kunnon mausteet.  Suolan ja pippurin lisäksi Jussi heitti pataan tulisen kuivatun chilipalon, laakerinlehden sekä rosmariinia ja timjamia.  Hän vakuutti, että lopputulos oli kunnolla maustettu ja liha mureaa.  Minä kiehautin liha-aterian kevennykseksi parsakaalia ja haudutin perunanviipaleita kermatilkassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.