urheilupäivän tukevaa ruokaa

IMG_0907

SILAKKAFILEITÄ JA KASVISHÖYSTÖÄ

Meillä on ollut tänään sunnuntaina 22.3. kuntoilupäivä.  Vaikka ulkona oli pureva tuuli ja pakkasta pari astetta, se ei pahemmin haitannut.  Pukeuduimme talvivarusteisiin.  Lenkkeilimme Aulangon kylpylään, jonne meiltä tulee matkaa runsaat kolme kilometriä.  Pulasimme altaassa ja hikoilimme höyrysaunassa lähes kaksi tuntia.  Paluumatka vähän arvelutti, sillä meillä oli vastatuuli.  Siitäkin selvittiin – suoraan ruokapatojen ääreen.

Jussi paistoi silakkafileitä.  Minulla ei ollut tarpeeksi perunoita muhennosta varten.  Tein sitten lisuketta talon tapaan.  Viipaloin muutaman perunan, ison sipulin ja ison valkosipulinkynnen sekä pari porkkanaa ja pari tuoretta tomaattia.  Kuullotin ne oliiviölyjyssä ja kypsensin kasvisliemitilkassa.  Maustoin kevyesti suolalla ja pippurilla sekä ketsupilla.  Maku oli ehkä turhankin vahva silakoiden seuraksi.  Mutta hyvältä maistui.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.