kirsikkarahkakääretorttu

MEHEVÄ KÄÄRETORTTU

MEHEVÄ KÄÄRETORTTU

Ystävälläni Liisa K:lla on hyvä tapa tuoda tuliaisiksi lämpimäisleivonnaisia.  Hän on sanonut, että leipominen on ilo ja kääretorttu valmistuu tosi helposti.  Testasin.  Kyllä hän oli oikeassa.  Vatkasin neljä kananmunaa ja 1,5 dl sokeria vaahdoksi.  Siivilöin joukkoon 1 dl vehnäjauhoja, 3/4 dl perunajauhoja ja teelusikallisen leivinjauhetta.  Kumosin taikinan leivinpaperilla vuoratulle pellille.  Tässä vaiheessa Jussi odotteli lusikan kanssa kulhon rapsimista.  Eli siinäkin Liisa K oli oikeassa, että leipominen on ilo.

TÄYTETTÄ TULI VÄHÄN LIIKAA

TÄYTETTÄ TULI VÄHÄN LIIKAA

Paistoaika kuumassa 225 asteisessa uunissa oli vain seitsemän minuuttia.  Kumosin levyn sokeroidulle paperille ja irrotin pohjapaperin.  Levitin jäähtyneelle pohjalle kerroksen hapankirsikkahilloa.  Vaahdotin desilitran kuohukermaa ja sekoitin siihen purkillisen vaniljarahkaa sekä saman verran turkkilaista jogurttia sekä pari ruokalusikallista sokeria.  Ripottelin sekaan vielä mantelirouhetta, jotta sain aikaiseksi vähän rakennetta.  Levitin täytteen kirsikkahillon päälle.  Käärin pitkältä sivulta rullalle ja laitoin jääkaappiin vetäytymään.

Lii ja Kaizu tulevat iltapäivällä yökylään ja kylpyläretkelle Hämeenlinnaan.  Tarjoamme alkupalaksi kevyen lohi-mäti-sipuli-cremefraise-moussen kuumien perunoiden ja vihreän salaatin kera.  Uinnin jälkeen vietämme thai-iltaa thairuokien merkeissä.  Jälkiruuaksi tarjoan ihan kotimaista tuoretta kääretorttua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.