lähiruokaa

TARJOLLA UUSIA PERUNOITA, KANTARELLIKASTIKETTA JA KAALISALAATTIA

TARJOLLA UUSIA PERUNOITA, KANTARELLIKASTIKETTA JA KAALISALAATTIA

Olkoonkin kesä sateinen ja kolea, kesäherkut ovat sentään ilona.  Olemme onnistuneet löytämään jo pari kertaa pieniä makeita kantarelleja.  Metsämansikat ja mustikat kypsyvät pikku hiljaa.  Järvestä tulee kalaa – mieluiten kuhia ja ahvenia.  Mökkipihan laatikkoviljemistämme saamme jo ruokapöytään rucolaa, sipulinvarsia, lehtikaalia sekä tuoreyrttejä.  Lähikauppa tarjoaa maukkaita uusia perunoita.  Jos tuoretta kalaa ei ole, herkuttelemme Jussin sinappisilakoilla ja kaupan sillillä.  Kotimaisia herneenpalkoja on jo tarjolla ja hinta halpenee mukavasti.  Mikä sen mukavampaa.

 

KANTARELLIHERKKUJA

KANTARELLIHERKKUJA

Minä keittelin tänään Jussille ja itselleni uusia perunoita, tein kantarelleista salottisipulien ja tuoretomaattien kera makoisan kastikkeen ja tarjosin ne kaalisaalaatin kera.  Jussi haki vaivihkaa vielä sipulisillipurkin pöytään.  Tällaista ruokaa voin sujuvasti syödä kesäaikaan vaikka joka päivä.

 

TUOREKANTARELLIMUNAKASTA

TUOREKANTARELLIMUNAKASTA

Maukkaista kantarelleista syntyi aamulla herkkumunakas.  Tuoreet sipulinvarret ja tuore rucola täydensivät makua.  Nam.

TUORETOMAATTIKEITTOA

TUORETOMAATTIKEITTOA

Kotimaiset tomaatit ovat nyt heinäkuussa halpoja.  Euron kilo.  Ostimme niitä niin runsaasti, että oli ilo tehdä tuoretomaattikeittoa.  Kalttasin tomaatit kiehuvassa vedessä ja kuorin ne hieman jäähtyneinä.  Kuullotin kelta- ja valkosipulisilppua oliiviöljyssä.  Lisäsin litran verran kasvislientä ja pari timjaminoksaa.  Keittelin siinä tomaatit ja muutaman kuoritun perunan.  Kun ne olivat kypsiä, soseutin kaikki sauvasekoittimella.  Maustoin soijalla, yrttisuolalla, limen mehulla ja mustapippurilla.  Tarkistin maun ja tarjosin kuumana paahdetun ruisleivän kera.

 

LUOMUOHRAPUUROA

LUOMUOHRAPUUROA

Ostimme Oriveden opistolta luomuohraa.  Testasimme maun aamupuuron aikaan.  Vaikka jyviä sai keittää pitkään, se ei lomalaisia haitannut.  Maku oli hyvä ja olo tuntui terveelliseltä.

 

HERKKUPORKKANOITA JA KORIANTERIMAUSTEISTA TOMAATTIKEITTOA

HERKKUPORKKANOITA JA KORIANTERIMAUSTEISTA TOMAATTIKEITTOA

Mökillä on mukavaa, kun ruoka-aineksia voi päivittää sujuvasti.  Maustoin eilisen tomaattikeiton lopun tuoreella korianterilla ja maku oli kuin uusi.  Kiehautin pikkuporkkanat ja viipaloidun punasipulin oliiviöljy-vesitilkassa ja maustoin ne itämaisittain soijakastikkeella ja ripauksella sokeria.  Molemmat maistuivat uusien perunoiden ja sipulisillin kera.

 

MÖKKIPIRTELÖT

MÖKKIPIRTELÖT

Päiväkahvin aikaan teki mieli jotain makeaa.  Haa – mökin pakastimesta löytyi puoli pakettia jäätelöä ja hedelmäkulhosta tuoreita luumuja.  Niistä syntyi erinomaisen hyvä pirtelö minttulisäyksellä.

 

SIENISALAATTIA VIIMEVUOTISISTA KARVALAUKUISTA

SIENISALAATTIA VIIMEVUOTISISTA KARVALAUKUISTA

Hämeenlinnassa käydessämme otin pakastimesta mukaan loput viime kesänä kerätyt sienet.  Kotimatkamme mökille venähti ja sienet sulivat.  Se tarkoittaa, että meidän perhe syö sieniruokia seuraavan viikon.  Suolasienistä valmistui maukas salaatti punasipulin, raejuuston, turkkilaisen jogurtin ja kevytkerman sekä kovaksi keitettyjen munien kera.  Pilkoin mukaan runsaasti tuoretta sipulinvartta.  Laatikkoviljelmämme suorastaan pursuavat vihreää näin heinäkuun puolessa välissä.

MÖKKILOUNAALLA TOMAATTIKEITTOA, JUURESMUHENNOSTA JA METSÄSIENISALAATTIA

MÖKKILOUNAALLA TOMAATTIKEITTOA, JUURESMUHENNOSTA JA METSÄSIENISALAATTIA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.