makeita tomaatteja

KOTIKOKKAUSTA SARDINIAN LOMALLA

KOTIKOKKAUSTA SARDINIAN LOMALLA

En muista koskaan saaneeni niin makoisia pikkutomaatteja kuin Sardinian lomallamme.  Pidän tuoretomaattikeitosta.

 

TOMAATTIKEITTO KIEHUMASSA

TOMAATTIKEITTO KIEHUMASSA

Oli aivan pakko kokeilla, miten ihana keitto tulisikaan näistä kaunokaisista ja makeasta sipulista.  Meillä oli Algheron hotellissamme hyvin varustettu keittiö ja mukava parveke ruokapöytineen.  Siispä kokeilemaan.

Koska maustevalikoimaa ei juuri ollut, sovelsin.  Sain keittoon sopivasti suolaa aurinkokuivatuista tomaateista.  Pesto, limetti ja tuore basilika toivat mukavasti lisämakua.  Vain valkosipuli puuttui.

 

OMATEKOISTA TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTIA

OMATEKOISTA TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTIA

 

RAVINTOLAN MOZZARELLASALAATTI OLI PELKISTETTY

RAVINTOLAN MOZZARELLASALAATTI OLI PELKISTETTY

Jussi kantaa tomaatteja päivittäin hotellille.  Viimeksi suoraan torikojulta.  Syömme niitä sellaisenaan tuoreen maalaisleivän päällä.  Aivan erinomaisen hyviä ne ovat mozzarellajuuston ja tuoreen basilikan sekä paikallisen oliiviöljyn kera.

 

KAUPPAHALLI

KAUPPAHALLI

 

ILTAPIKNIK PARVEKKEELLA

ILTAPIKNIK PARVEKKEELLA

Loman loppupuolella innostuin kokeilemaan supermarketin tarjouksia.  Pecorino-juusto on paikallista.  Kaunis rasiallinen tuorejuustoa basilikatäyttein houkutteli.  Maku oli kohdallaan, varsinkin makeiden tomaattien, tuoreiden sämpylöiden ja raikkaan paikallisen valkoviinin sekä Jussin kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.