chilin makua

AINEKSET PASTA-ATERIAAN

AINEKSET PASTA-ATERIAAN

Tutkailin pakastinta.  Haa, sinne oli unohtunut pakkaus Bangkokista tuotuja thaimakuja.  Sitruunaruohoa, limetinlehtiä ja kaunis punainen chili.  Hain kaupasta tuorepastaa ja pakkauksen paseerattua tomaattia.  Muut ainekset löytyivät kotoa.  Keittelin vahvan kastikkeen tomaateista, sipuleista (paljon valkosipulia), paprikoista ja inkivääristä.  Sitruunaruoho, limetinlehdet, chili ja rosmariininoksa pääsivät jo alkuvaiheessa mukaan.  Rucolan ja basilikan lisäsin vasta valmiiseen keitokseen.  Tuorepasta kypsyy kahdessa minuutissa, joten tämä ohje sopii hyvin kiireiselle eläkeläiselle.

 

TULINEN KASTIKE SOPI MIEDON PASTAN KAVERIKSI

TULINEN CHILI-TOMAATTIKASTIKE SOPI MIEDON PASTAN KAVERIKSI

Kun kastike kiehui, keittiöön levisi itämainen tuoksu.  Ja kun pääsin maistelemaan, sydän sykähti. Maku oli juuri niin kutkuttava, kuin olin toivonutkin.  Aasian mausteet saivat kaukokaipuun heräämään.  Emmeköhän me löydä itsemme taas joku talvinen päivä Thaimaan auringosta.

 

CHILITOFU ON HERKKUA

CHILITOFU ON HERKKUA

Olen oppinut pitämään tofusta.  Sehän ei oikeasti maistu juuri miltään.  Mutta ah kun sen maustaa kunnolla ja paistaa rapsakaksi, johan maistuu.  Tällä kerralla paistoin pannulla tofuviipaleiden kera makeita pikkutomaatteja ja tuhdin punaisen chilipalon.  Maustoin oyster-kastikkeella, chiliketsupilla ja pippurilla.  Maku oli kohdallaan ja posket punoittivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.