tukevaa talkooruokaa

BOSTONKAKKU EI SAA OLLA LIIAN TIIVIS

BOSTONKAKKU EI SAA OLLA LIIAN TIIVIS

Mökkikeittiön ikkunat olivat huurussa, kun minulla oli yhtä aikaa hellanlevyt ja uuni päällä.

 

TUOREITA PULLIA TALKOOVÄELLE

TUOREITA PULLIA TALKOOVÄELLE

Paistoin kaksi pellillistä pullia.  Jussi rupesi haikailemaan bostonkakkua, jonka teossa hänen Eila-äitinsä oli mestari.  Minä en ollut, vaikka lukaisin netistä ohjeenkin.  Sen mukaan pullat pitää asetella väljästi vuokaan.  Minä asettelin vähän liiankin väljästi ja sain aikaseksi sisaruspullia.  Ei niiden maussa ollut mitään vikaa, mutta ei siitä kakkua tullut.

Talkoot alkavat perjantaina ja kestävät koko viikonlopun.  Talkoolaisia on tulossa kymmenkunta.  Siinäpä emännälle haastetta.  Varsinkin kun keittiö ja ruokapöytä ovat pienet.  Sattui vielä niin kurjasti, että lämminvesivaraaja pamahti.  Niinpä minulla on kyllä käytössä juokseva vesi, mutta se on kaivokylmää.  Tiskivesi pitää kuumentaa kaiken muun touhun ohessa liedellä.

Yritin valmistella talkooruuat niin pitkälle etukäteen, kuin se oli mahdollista.  Pitkään haudutettu stifadopata on valmis, linssipata ja uunijuurekset esikäsiteltyjä.

 

STIFADOA JA LINSSIPATAA OHRAN KERA

STIFADOA JA LINSSIPATAA OHRAN KERA

 

VÄRIKKÄITÄ UUNIJUUREKSIA

VÄRIKKÄITÄ UUNIJUUREKSIA

Talkoot ovat mukavia ja työntäyteisiä, niin kuuluu ollakin.  Minun viikonloppuni vierähti keittiöpuuhissa.  Jussi sai kuuman veden toimimaan.  Sen jälkeen kaikki sujui mallikkaasti.  Työporukka sai tukevaa ruokaa ja paljon makeaa teen ja kahvin kanssa.  Lii oli pyöräyttänyt pellillisen makeaa piirakkaa, Terttu omenapiirakkaa ja Laura piimäkaakun.  Immo oli paistanut herkullisia sämpylöitä ja toi niiden seuraksi omatekoista tsatsikia.  Emäntä kiittää.

 

MAKEAA MAHAN TÄYDELTÄ

MAKEAA MAHAN TÄYDELTÄ

Minä tarjosin pataruokia kahtena päivänä.  Ensin ohran, sitten perunoiden ja Tertun tekemän tuoresalaatin kera.  Iltapalaksi paistoin tukevan sienipiirakan.

 

LOHIKEITTOA KAHDELLA TAVALLA

LOHIKEITTOA KAHDELLA TAVALLA

Sunnuntaina keittelin kaksi kalakeittoa.  Toinen oli perinteinen kermainen lohikeitto.  Toinen oli thaityyppinen tulinen lohikeitto.  Molemmat kelpasivat.  Illalla hemmottelin työporukkaa pikkulettusilla.  Nekin kelpasivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.