paahdettuja paprikoita ja munakoisolasagnea

PAPRIKAT JA MUNAKOISOT PAAHTUIVAT KUUMASSA UUNISSA MAKEIKSI

PAPRIKAT JA MUNAKOISOT PAAHTUIVAT KUUMASSA UUNISSA MAKEIKSI

Kokeilin ihan ensimmäistä kertaa tuorelasagnelevyjä.  Hyviksi havaitsin, sillä nyt vuoka kypsyi huomattavasti nopeammin kuin perinteisillä kuivilla levyillä.  Lasagne on aina ollut meidän perheen suosikki, varsinkin silloin kun lapset olivat pieniä.  Valmistus on työläs, kun kastikkeita pitää tehdä kaksi kappaletta, mutta on se vaivan arvoinenkin.

 

BRUSHETTAT JA KASVISLASAGNE

BRUSHETTAT JA KASVISLASAGNE

Paahdoin punaisia suippopaprikoita, kesäkurpitsaa ja munakoisoviipaleita 225 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.  Kalttasin paprikat – siis otin kovan ja vähän mustuneen kuoren pois.  Valmistin tuoretomaateista – nekin kalttasin, sillä tästä oli tulossa vierasruokaa – makoisan kastikkeen runsaan sipulin ja valkosipulin kera.  Lisäsin rosmariininoksan, muutaman aurinkokuivatun tomaatin ja palan kuivattua chiliä makua antamaan.  Maustoin yrttisuolalla ja mustapippurilla.  Tein vielä perinteisen valkokastikkeen.  Nesteeksi käytin ruokakermaa ja vettä.  Ladoin voideltuun vuokaan kerroksittain molempia kastikkeita, lasagnelevyjä ja paprikoita, kesäkurpitsaa sekä munakoisoja.  Pinnalle raastoin vahvaa juustoa.  Paistoin kuumassa uunissa vain 15 minuuttia.

Vuoka oli mehevä ja makoisa.  Tarjosin lisukkeeksi raejuustoa ja varhaiskaalisalaattia.  Niin ja testasin myös brushettaleivät, joita tarjoan vieraille aamiaisen yhteydessä.  Paahdoin viipaleet kauraleipää, sivelin päälle hyvää oliiviöljyä.  Tuoretomaateista ja valkosipulista valmistettu muhennos sekä tuoretilli täydensivät makunautinnon.  Suosittelen.  Tämä maistuu kylmänäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.