kurpitsoita ja metsäsieniä

SYYSHERKKUJA – TATTIPIIRAKKAA, KELTAISIA KURPITSOJA JA VIHREITÄ LEHTIKAALEJA

Syksy on aina ylenpalttista aikaa.  Meidän pienet laatikkoviljelmämme mökillä eivät olleet kovinkaan tuottoisia.  Onneksi saamme poikamme Miikan kasvimaalta tuliaisia.  Viimeksi Espoossa käydessämme mukaan tuli keltaisia kurpitsoja, tummanvihreää palmulehtikaalia, tuoreita yrttejä, kauniita makeita tomaatteja sekä Lauran omatekoista omenahilloa.

Mökkimetsästä on löytynyt mukavasti sieniä.  Kantarelleilla olemme herkutelleet jo heinäkuusta lähtien.  Nyt syyskuussa ensimmäiset suppilovahverot ovat heränneet.  Samoin suosikkini karvalaukut.

 

HERKKUTATTIPIHVEJÄ

Tattejakin on löytynyt jopa herkkupihveiksi asti.

 

KURPITSA-LEHTIKAALIKEITTO

Tein kurpitsoista, lehtikaalista, parista perunasta, tomaateista ja tuoreista sipuleista maittavan sosekeiton.  Se kelpasi niin lapsille kuin aikuisillekin.  Eikä kaivannut edes kermalisäystä.  Rakenne oli samettisen pehmeä.

 

KANTARELLEJA JA TATTEJA PANNULLA

Kantarelleista teen yleensä kermaista muhennosta, joka maistuu perunan tai riisin kera.  Tatit sopivat mainiosti piirakkaan.  Olen kokeillut omatekoista pohjataikinaa, mutta kaupan voitaikinakin soveltuu hyvin.

 

SYKSYN ENSIMMÄISET KARVALAUKUT

Karvalaukut ryöppäsin lohkoina.  Pakastin osan valuttamalla ne hyvin ja lisäämällä vähän suolaa.  Osasta tein syksyn ensimmäisen sienisalaatin.  Pilkoin sienet pieniksi, lisäsin suolaa ja runsaasti hienoksi hakattua sipulia.  Maustoin kermaviilillä, ruohosipulilla ja rouhitulla pippurilla.  Keitin pari kananmunaa koviksi ja lisäsin ne pieneksi lohkottuina.

SYYSATERIALLA TARJOLLA METSÄSIENISALAATTIA, GRAAVIA LOHTA JA KUORIPERUNOITA

Annoin salaatin vetäytyä jääkaapissa hetken ja tarjoilin sitten kuumien kuoriperunoiden kera.  Kun bliniaika koittaa, tarjoilen niiden kera seuraavan erän metsäsienisalaattia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.