tom yam keitto kotikeittiön tapaan

TUORETUOTTEITA BANGKOKIN TORILTA

Minusta on aina hauska tuoda matkatuliaisina tuoretuotteita.  Valmisannos tom yam keittoon tarvittavia vihanneksia – sitruunaruohoa, galangalang-juurta ja limetinlehtiä maksoi Bangkokissa torilla 5 bahtia! (100 bahtia on 2,5 euroa).  Ostin myös tom yam liemikuutioita ja maustetahnapusseja.  Testasin kotikeittiössä ja hyväksi havaitsin.

 

TUOKSUVA TOM YAM KEITTO

Näin sen tein.  Kuumensin kattilassa tom yam tahnaa, jonka sekoitin kookosmaitoon.  Lisäsin vettä ja tuoreet thai-vihannekset.  Keittelin lientä kokoon ennen kuin lisäsin perunakuutiota, palan purjoa, pari tomaattia lohkoina sekä tuoreita herkkusieniä.  Viimeistelin keiton lohikuutioilla ja tuoreella tillillä.  Perinteisesti tom yam kung keittoon kuuluu katkarapu, mutta kala sopii myös mainiosti.  Yrttisuola ja tuorepuristettu lime toivat vielä lisää makuvivahteita.  Suosittelen.  Maku ja tuoksu olivat kohdallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.