kaaliherkkuja

Tammikuun kevytviikot jatkuvat. Paino on pudonnut ilahduttavasti. Se kannustaa suunnittelemaan kasvisaterioita. Kaupat pursuavat keskellä talvea toinen toistaan värikkäämpiä vihanneksia. Olen ihastunut tuoreyrtteihin. Timjami ja rosmariini ovat kestosuosikkejani.

MARINOITU KAALI

Kokeilin marinoida keräkaalia. Hienonsin kaalin yleiskoneella, mutta siitä tuli vähän liiankin hienoa. Juustohöylä taitaisi sopia paremmin karhean raasteen tekoon. Sekoitin marinadiin valkoviinietikkaa, saman verran ruokosokeria, puristettua luomusitruunaa, sormisuolaa, sitruunapippuria ja tuoretta timjamia. Kaadoin sen kaalisilpun sekaan ja annoin vetäytyä pari tuntia. Maku oli sitruunaisen raikas.

TULISTA KAALIKEITTOA

Keittelin kaalikeiton. En perinteistä, vaan tulisen version. Käytin siihen valko-, parsa- ja kukkakaalia, purjoa, porkkanaa ja säilyketomaatteja. Maustoin chilillä, raastetulla inkiväärillä, valkosipulilla ja timjamilla. Koristelin tilkalla kermaviiliä. Tätä meillä syödään seuraavat pari päivää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.