jouluhummeri ja mantelileivonnaisia

YLLÄTYSHERKKU HUMMERI

Jussi yllätti ostamalla meille jouluhummerin.  Se ei todellakaan kuulu perinnejouluun.  Reippaasti tutkimme käyttöohjetta, joka kertoi että sulatetun otuksen voi syödä kylmänä tai kuumana.  Söimme kylmänä.  Se maistui maukkaalle ravulle limetin ja tillin kera.

Parhaat michelinpisteet Jussi sai kuitenkin kala-mätireseptistään.  Hän hakkasi hienoksi tuoretta lohta ja punasipulia.  Siihen hän sekoitti kirjolohenmätiä ja creme fraisea.  Mausteiksi sopivat limetin mehu, valkopippuri ja suola sekä tuore tilli.  Maku oli aivan upea.  Meidän joulupäivän ateriallamme oli merenelävien lisäksi vain vastakeitettyjä perunoita.

MANTELIHERKKUJA TENERIFFALTA

Jälkiruuassakaan ei ollut moitteen sijaa.  Keittelin vahvan kahvin ja katoin pöytään Teneriffan tuliaisemme.  Mantelikakkua, mantelileivonnaisia sekä makeaa nougatia.  Erehdýimme viemään Miikalle ja Lauralle sokeritonta mantelia.  He vähän moittivat.  Ehkä pieni espanjankurssi olisi paikallaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.