kookosmaitoa, chiliä ja mansikoita

LIISAN TULIAISKAKKU SISÄLSI RAPARPERIA

Olemme viettäneet kesäpäiviä sateessa ja auringonpaisteessa.  Leenan keittiössä on valmistunut helppoja herkkuja.  Saimme Liisa K:n jo toisen kerran mökkivieraaksi.  Hän on hyvä vieras, osallistuu arkipäivän pyöritykseen ja tuo aina tullessaan omatekoisia leivonnaisia.  ”Minä pidän leipomisesta”, hän vakuuttaa.  Jussin mielestä Liisa on loistovieras.

 

THAIKALAKEITTOA JASMIININKUKKIEN AIKAAN

Olemme käyneet vuosia sitten yhdessä kolmen hengen joukkueena Thaimaassa.  Tarjoan edelleenkin mielelläni Liisalle thaimakuja.  Tällä kerralla suomalais-thaiversiona.  Eli Vanajan kuhaa kookosmaito-sitruunaruoho-galangalang-limetinlehtimaustein.

 

MUNAKOISOPATA HAUTUI UUNISSA KAHDEN TUNNIN LENKIN AJAN

Toinen herkku, jolla yllätän mielelläni vieraat, on vahva munakoisopata.  Nyt tarjosin sen uusien perunoiden ja kaalisalaatin kera.

 

TUOREMANSIKKAPIRTELÖ

Koska mansikka-aika on parhaimmillaan, laitoimme yhdessä viiden kilon laatikollisen punaisia marjoja pakastimeen.  Jussi pyöräytti kookosmaidon kera tuoreista mansikoista pirtelöt päiväkahvin kera.  Seuraavaksi kokeilemme mustikoita, jotka ovat saaneet jo lupaavasti väriä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.