okonomiyaki

OKONOMIYAKI

Herkuttelimme vuosia sitten Japaninmatkallamme okonomiyaki-paistoksilla.  Kokit valmistivat annoksia taidokkaasti kuumilla paistotasoilla.  Nyt silmiin sattui vanha HS ruokatorstain ohje, jonka olin ottanut talteen.  Kokeilimme omaa versiota, sillä kotikeittiöstä ei löytynyt ohjeessa mainittua kewple-majoneesia, ei alkuperäistä okonomiyaki-kastiketta eikä bonitohiutaleita.

Mutta omilla aineksillakin saimme aikaiseksi erinomaisen iltapalan.  Näin sen teimme:

Aloitin tekemällä lettutaikinan, johon tuli kaksi munaa, 1,5 dl vettä ja 1,5 dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa ja pippuria.  Jätin taikinan turpoamaan.  Jussi hienonsi puolikkaan valkokaalia, kolme lehtikaalin lehteä ja kaksi salottisipulia.

Kuumensin paistinpannun ja haudutin kaalisilpun, sipulit ja lehtikaalin oliiviöljyssä kuultaviksi.  Alensin lämpöä ja kaadoin muna-vesi-jauhoseoksen joukkoon.  Kypsensin kahdeksan minuuttia ja käänsin paistoksen lautasen avulla.  Kypsensin toista puolta toiset kahdeksan minuuttia.  Kumosin koko komeuden tarjoilulautaselle ja koristelin majoneesilla ja ketsupilla.  Maku oli mieto ja maukas.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.