kahden kaalin keitto

KAALIAIKA

KAALIAIKA

Tammikuu on keittojen luvattu kuukausi.  Niin ainakin meidän perheessä.  Aloitimme thaikalakeitolla.  Kun se oli syöty, vuorossa oli perinteinen kaalikeitto.  Muokkasin sen mieleisekseni.

Kuullotin pannulla öljytilkassa suuren keltasipulin, pari valkosipulinkynttä ja punaisen paprikan.  Kuumensin litran verran vettä kattilassa ja pilkoin sinne valkokaalin puolikkaan, parsakaalin (nuput lisäsin vasta lähes kypsään keittoon), pari pilkottua porkkanaa sekä palan purjoa.  Kuivatut suppilovahverot pääsivät nekin mukaan.  Lisäsin lopuksi sipulit ja paprikanpalat sekä tölkillisen paseerattua tomaattia.  Maustoin tuoreella inkiväärillä, mustapippurilla ja aromisuolalla.

PUNAINEN KAALIKEITTO LÄMMITTI TAMMIKUUN PAKKASILLA

PUNAINEN KAALIKEITTO LÄMMITTI TAMMIKUUN PAKKASILLA

Näillä aineksilla syntyi peruskeitto, mutta parantelin makua vielä parilla sitruunaruoholla ja muutamalla limetinlehdellä.  Tilkka soijakastiketta toi sopivasti suolaisuutta.  Keittoa riittää loppiaisen yli.  Sen jälkeen vuorossa on papukeitto, sitten ehkä maa-artisokkakeitto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.