jogurttikalaa ja puolukkarahkaa

JUSSIN JOGURTTIKALAA TOMAATTIHÖYSTÖN JA PERUNAMUHENNOKSEN KERA

Olemme viettäneet kulttuuriviikonloppua, kun saimme ystäväni ja työtoverini Liisan vierailulle Hämeenlinnaan.  Listalla oli kaksi teatteriesitystä, shoppailua, vierailu taidemuseon iki-ihanassa Rudolf Koivu -näyttelyssä sekä tietysti hyvää ruokaa.  Tilasin Jussi-kokilta hänen bravuuriannoksensa jogurttikalaa.

Näin se valmistui.  Jussi paistoi lohifileet pannulla nahkapuoli alaspäin.  Hän otti kalat pois ja poisti nahan.  Seuraavaksi hän lisäsi pannulle murskattua valkosipulia ja laittoi fileet takaisin paistumaan molemmilta puolilta.  Mausteeksi valkopippuria, tilkka sesamöljyä ja soijaa.  Kun kalat olivat kypsät, hän lisäsi niiden päälle 4 dl jogurtia, johon oli puristettu puolen sitruunan mehu.  Kuumennuksen ja suolan lisäämisen jälkeen herkku oli valmis nautittavaksi hyvässä seurassa.

PUOLUKKARAHKAA

Jälkiruuaksi kokkasimme yhteistuumin pienessä keittiössämme puolukkarahkaa.  Siihen tarvittiin pari desiä vaahdotettua kuohukermaa, toinen mokoma rahkaa, tuoretta puolukkahilloa sekä ruisjauhoja maun mukaan.  Sekä Liisa että Jussi olivat syöneet herkkua lapsuudessaan.  Minulle se oli uusi kokemus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.